Restorativ yoga

HVA ER RESTORATIV YOGA?

 

Restorativ yoga er den roligste formen for yoga og her handler det om å gi kroppen dyp hvile. Vi lander i ulike stillinger der vi bygger oss godt opp med puter, tepper og/eller bolstere. Kroppen skal bli holdt og støttet på alle kanter og det skal være behagelig og komfortabelt. Vi blir i hver posisjon i minimum 12-15 min og musklene skal være helt avspente så kropp og sinn får mulighet for å slippe taket og smelte ned mot underlaget. Vi aktiverer det parasympatiske nervesystemet som bringer kroppen inn i hvile og restitusjon. Det gir en helt spesiell følelse, nesten som å flyte og at du kan miste følelsen av kroppen.

Restorativ yoga sies å være den vanskeligste yogaformen av alle. For hva skjer når vi bare tillater kroppen vår å være? Hva skjer uten noen form for stimuli og hva skjer i møtet med stillheten? I en restorativ yogaklasse skjer det tilsynelatende ikke så mye. Kan hende du nesten ikke beveger på deg i det hele tatt, og at det bare er 3-4 stillinger i løpet av timen. Men gjennom de lange holdene i posisjonene, vil musklene få mulighet til å slappe fullstendig av. Og når kroppen får slappe helt av, begynner magiske ting å skje - og kroppen begynner å helbrede seg selv fra innsiden og gjenskaper den balansen som trengs for å fungere optimalt. 

Restorativ yoga har sitt opphav fra India og Iyengar yoga, og var et ledd i rehabiliteringen av alt fra stress, skader og sykdom. Yogaformen har blitt videreutviklet her i vesten hvor mindfullness og hvile er en voksende trend. Gjennom Restorativ yoga får du verktøy til å nedregulere et overaktivt sinn og en anspent kropp. Fordi det er så mykt og varsomt, er det en super motvekt til våre travle, stressende liv og forventninger om effektivitet. Stillhet er en kraftfull praksis!

Katt1.jpg

Fordeler med Restorativ yoga:
 

– God hvile gir mer energi
– Hjelper å balansere hormonene i kroppen
– Stillingene tilpasses deg, din kropp og dine evt. utfordringer

– Roer ned kropp og sinn

– Stressreduserende - senker kortisolnivåene i kroppen
– Kan lette på hodepine og forebygge sykdommer

– Gir bedre søvn

– Gir bedre restitusjon

– Verktøy i en travel hverdag - passer for alle!

REFERANSER

Angrer ikkje et sekund på at eg begynte med yoga hos deg! Har virkelig blitt "frelst", og ønsker at fleire skal få oppleve det som eg har opplevd gjennom yogatimane dine! Den formidlingsevna du har, og den godheten og roen som omgir deg, gjer at det er godt å vere med på timane dine. Man kjenner seg så godt ivaretatt, og det trur eg nok det er fleire enn eg som syns også!

Sonja

Lokale5.jpg
Lys1.jpg
Yogabad.jpg
Inngangsdør.jpg