top of page
Yinyoga

HVA ER YINYOGA?

 

Yinyoga er en rolig terapeutisk yogaform som gir god avspenning i en krevende hverdag. Her senker vi tempoet og hviler passivt inn i sittende og liggende stillinger over lengre tid (3-5 min) med en lett og myk strekk. Muskulaturen får da tid til å slappe av og vi kan åpne og tøye dypere på bindevev og ledd/leddbånd. Bindevevet er vårt aller største sensoriske organ og lagrer, ifølge yogafilosofien, mange fysiske og følelsesmessige spenninger. Yinyoga løser opp stivhet og mykgjør kroppen slik at spenninger og blokkeringer lettere slipper taket. Du vil føle deg roligere, men samtidig mer opplagt etter klassene fordi du får flyten tilbake i systemet ditt. 

Yinyoga bringer kroppen inn i en meditativ tilstand, og hjelper oss å finne indre ro i en tid der alt går fortere og fortere. Når vi holder stillingene lenge finnes det åpning for refleksjon, ettertanke, oppmerksomt nærvær og bevissthet mot pusten og kroppen. Når vi begynner å åpne kroppen gjennom Yinyoga kan vi også frigjøre tankene fra å holde fast på idéer om hvordan ting skal være. Vi møter kroppens fysiske muligheter, tillater oss å være i opplevelsen og lytte til kroppens naturlige grenser. Yinyoga praksisen bidrar til å øke flyten av Qi, den subtile livsenergien som er viktig for organene i kroppen, immunforsvaret og vår psykiske helse.

Dette er ingen prestasjonstrening. Du skal ikke sammenligne deg med andre, og heller ikke med deg selv. Bare lande i det som er akkurat i øyeblikket med aksept og åpenhet. Gi deg selv pusterom og mulighet til å mykne opp og få mer flyt og smidighet i kropp og sinn.

Yinyoga har sitt opphav fra Kinesisk medisin og filosofi, og prinsippet om balanse mellom Yin og Yang. Yang er bevegelse, varme, aktiv og maskulin energi - mens Yin er stillhet, kulde, passiv og feminin energi. Yin og Yang finnes i alt, og for å opprettholde harmoni trenger vi en balanse mellom disse to. I vår moderne tid lever vi mye i yang-kvaliteten, noe som skaper ubalanse og viser seg som stress og stressrelaterte lidelser. Yinyoga er derfor en god motvekt og noe de aller fleste trenger mer av i dagens samfunn.

Yinyoga lokale.jpg

REFERANSER

Kan på det sterkeste anbefale yogakurs hos dyktige og erfarne Ranveig på HeltHerlig! Med en kropp som ikke alltid samarbeider når det gjelder dagligliv, aktivitet og trening, har jeg virkelig fått hjelp gjennom meditasjon, kundalini- og yinyoga. Jeg har erfart bl.a. økt bevissthet og tilstedeværelse, ro i kropp og sinn, bedre styrke, smidighet og energi. Jeg har landet i en fantastisk atmosfære og kommet i bedre balanse under og etter kurs hos Ranveig. 

Ann

Fordeler med Yinyoga:
 

– Hjelper å balansere yin- og yang-aspektene av oss selv

– Hjelper å gjenopprette kontakten med nervesystemet

– Hjelper til å opprettholde et mykt og friskt bindevev og smidige ledd

– Gir mykhet og bevegelighet i kropp og sinn

– Styrker flyten av energi/Qi/prana gjennom energibanene/meridianene

– Hjelper oss å finne tilbake en balanse mellom kropp, følelse og tanke

– Bidrar til økt tilstedeværelse

– Veldig avslappende og reduserer stress og uro

– Lett å utføre og passer for alle

Chakrabilde2.jpg
Lys1.jpg
Yogabad.jpg
Inngangsdør.jpg
bottom of page