top of page
Kundaliniyoga

HVA ER KUNDALINIYOGA?

 

Kundaliniyoga er en myk, dynamisk og effektiv yogaform som passer de aller fleste uansett alder, fysisk form eller tidligere erfaring. Alle kan gjøre yoga, og du begynner akkurat der du er og tilpasser yogaen etter egne forutsetninger. Så uansett om du er myk som en akrobat eller stiv som en stokk, kan du være med og erfare Kundaliniyogaens teknikker og de positive effektene den har. Du gjør yoga i ditt tempo, lytter til dine behov, mulig-heter og begrensninger - uten å dømme eller skulle prestere noe. Yoga er ingen sport. Yoga er en livsstil og en vakker vei mot å møte deg selv. Og du kommer akkurat som du er.

 

Vi benytter oss av flere tusen år gamle teknikker som er vel utprøvd, og målet er å få prana, vår livsenergi, til å flyte - ved hjelp av fysiske øvelser, pust, meditasjon, mantra og lydvibrasjoner. Denne yogaformen regnes i dag som den mest omfattende av alle yogatradisjoner. Fokuset ligger mer på utholdenhet og kraft enn på avanserte kropps-stillinger. Man trenger ikke være myk eller veltrent, da det heller blir et resultat av å praktisere yoga. Vi bruker enkle, men kraftfulle teknikker for raskt å bringe balanse i kropp, sinn og sjel. Fokuset er innover og alle er kun sin egen utfordrer.

 

Kundaliniyoga blir ofte kalt «yogaen for bevissthet» fordi det i tillegg til fysisk trening fokuseres på å øke vår bevissthet og tilstedeværelse, både i oss selv og i samspill med verden rundt oss. Fysisk stimulerer og styrker vi spesielt kjertelsystemet, nervesystemet og hormonsystemet, slik at vi blant annet blir mer robuste for påvirkning av stress.

Aktuell forskning på yoga og meditasjon viser klare og målbare resultater for mange av dagens stressrelaterte lidelser som blant annet nakke- og ryggproblemer, hodepine, depresjon, angst, vektproblemer og søvnløshet.

Yogapute grønn.jpg

Kundaliniyoga gir mange positive helseeffekter for kropp, sinn og sjel:
 

– styrker og myker opp muskler og ledd

– gir økt fleksibilitet

– reduserer stress

– gjør deg mer balansert

– styrker lungekapasiteten

– gir økt selvinnsikt

– stimulerer fordøyelsessystemet

– styrker immunforsvaret

– gjør deg mer fokusert, intuitiv, kreativ og utholdende

– gjør at du lettere håndterer hverdagens krav og gjøremål

– gir økt livsglede og livskvalitet

– gir bedre søvn

REFERANSER

Kan på det sterkeste anbefale yogakurs hos dyktige og erfarne Ranveig på HeltHerlig! Med en kropp som ikke alltid samarbeider når det gjelder dagligliv, aktivitet og trening, har jeg virkelig fått hjelp gjennom meditasjon, kundalini- og yinyoga. Jeg har erfart bl.a. økt bevissthet og tilstedeværelse, ro i kropp og sinn, bedre styrke, smidighet og energi. Jeg har landet i en fantastisk atmosfære og kommet i bedre balanse under og etter kurs hos Ranveig. 

Ann

Lys1.jpg
Bryggeyoga.jpg
Inngangsdør.jpg
bottom of page